STOP THE PRESS!

Gyllene Tider – Park Liv

Gyllene Tider – Park LivLisätietoja: Tuff Tuff Tuff (Som Ett Lokomotiv) På Jakt Efter Liv Det Hjärta Som Brinner Tylö Sun (Dansar Inter Lika Bra Som) Sjöman Flickorna på TV2 (Kom Så Ska Vi) Leva Livet Ska Vi Älska Så Ska Vi Älska Till Buddy Holly Min Tjej Och Jag När Vi Två Blir En Ljudet Av Ett Annat Hjärta När Alla Vännerna Gått Hem
Arvio: 3/5

Yksi menestyksekkäimmistä ruotsalaisista bändeistä 80-luvulla oli Gyllene Tider. Se aiheutti Ruotsissa melkein Dingomanian kaltaista hysteriaa. Monelle suomalaiselle bändi on sama kuin hitti ”Sommartider”, joka julkaistiin vuonna 1982 albumilla ”Puls”. Toisaalta se on myös Roxettessa vaikuttavan kitaristi-säveltäjä Per Gesslen läpimurtobändi. Vaikka moni saattaisi kuvitella, että Per olisi jäänyt pois GT:stä Roxetten takia, niin näin asia ei kuitenkaan ole. Levyjä on julkaistu tasaiseen tahtiin ja keikkojakin on tehty menestyksekkäästi. Tänä vuonna bändi vietti 25 -vuotisjuhliaan julkaisemalla kokoelman GT25 – Samtliga Hits jatuoreen albumin Finn 5 Fel. Tämän lisäksi pojat lähtivät juhlakiertueelle, joka sekin oli jälleen kerran suuri menestys.

Nyt julkaistu ”Gyllene Tider – Park Liv”vie katsojan 23 vuotta taaksepäin, kun ruotsipopin nuoret menestyjät heittävät villintyneen yleisönsä edessä hittejään. Heidän kiertuettaan oli seuraamassa myös nykyisin Hollywoodissa elokuvaohjaajana menestyvä Lasse Hallström yhdessä kuvausryhmänsä kanssa. Koska kyseessä on tyypillinen 80-luvun konserttielokuva, niin tunnelma on nykyisiin konserttitaltioihin nähden melko puuduttava. Kappaleiden väliin on leikattu haastattelun pätkiä, jotka nykyisin kuuluisivat suoraan ekstroihin. Äänellisesti taltiointi on hyvälaatuinen ja kuva juuri aitoa kasaritasoa. Katsoin tämän Park Liv -DVD:n jälkeen pitkästä aikaa Dingon DVD:n ja täytyy myöntää, että loppujen lopuksi suurta eroa bändien fanien suhteen ei ole. Samanlaista hysteriaa myös GT aikanaan aiheutti Ruotsissa kuin mitä Dingo meillä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copyright by EMI Music Sweden / AB Svensk Filmindustri, 2004