STOP THE PRESS!

Harry Connick Jr. – The New York Big Band Concert

Harry Connick Jr. - The New York Big Band ConcertLisätietoja: Kappaleet: Sweet Georgia Brown, Don’t Get Around Much Anymore, Recipe for Love, Bare Necessities, They Can’t Take That Away from Me, You Didn’t Know Me When, He Is They Are, With Imagination, We are in Love, It Had to Be You, Just Kiss Me, All of Me, Paramount Fanfare
Arvio: 4/5

Harry Connick Jr. kasvoi New Orleansissa, jossa hän myös opiskeli musiikkia jo nuorena. Esikoisalbuminsa ”11” hän levytti ollessaan vain yksitoistavuotias. Pienestä pitäen hänen pianonsoittotaitonsa tulivat hyvin esille ja tulkinnoissa oli aistittavissa Frank Sinatran tyylistä swingiä. Ei siis ihme, että häntä on kutsuttu ”nuoreksi Sinatraksi”. Connick Jr. teki läpimurtonsa levyllä ”20”, joka julkaistiin vuonna 1988, mutta listoille hän nousi vasta esitettyään tunnuskappaleen ”It Had To Be You” elokuvassa ”Kun Harry tapasi Sallyn”. Tämän jälkeen herran ura on ollut suoranaista nousua levytyksien ja elokuvaroolien ansiosta.

Nyt julkaistu ”The New York Big Band Concert” DVD on loistava esimerkki Connick Jr:n tyylistä tulkita klassisia big band hittejä ja jopa muutamasta yllättävästä versioinnista kuten Disneyn viidakkokirjan kappaleesta ”Bear Necessities”. Lisäksi se on oiva esimerkki hänen showmiehen kyvyistään, sillä yleisö on täysin myyty hänen edessään aivan kuin hänen esikuvansa Frank Sinatran edessä aikanaan. Konsertti olisi muuten täydellinen, mutta valitettavasti se ei kestä kuin vain vajaan tunnin verran. Tällaista swingin juhlaa olisi mielellään katsellut ja kuunnellut pitempään. Kuva- ja äänilaadullisesti taltiointi oli keskikertainen, sillä konsertti on vuodelta 1993 ja taltiointi ei ole ihan tämän päivän luokkaa, mutta fiilis on kuitenkin pääasia ja se toimii loistavasti.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copyright by Columbia Pictures, 1993