STOP THE PRESS!

Hei pussycat (What’s New, Pussycat?)

Hei pussycat (What's New, Pussycat?)Ohjaus: Clive Donner
Käsikirjoitus: Woody Allen
Tuotanto: Charles K. Feldman
Pääosissa: Peter Sellers, Peter O’Toole, Woody Allen, Romy Schneider, Ursula Andress, Capucine
Arvio: 1/5

Tuottaja Charles K. Feldman (s. 1904 k. 1968) aloitti uransa lakimiehenä vuonna 1928, mutta neljä vuotta myöhemmin hänestä tuli Famous Artistsin johtaja, joka hoiti elokuvatähtien asioita. Elokuvatuottajaksi hän ryhtyi 40-luvun alkupuolella, jolloin hän tuotti Marlene Dietrichin tähdittämän ”The Lady Is Willing”. Hänen tuotantoja olivat mm. Orson Wellesin ohjaama ”Macbeth”, Howard Hawksin ohjaama ja John Waynen tähdittämä ”Punainen virta” ja Elia Kazanin ohjaama Tennessee Williamsin näytelmään perustuva ”Viettelysten vaunu”. Feldmanin 60-luvun tuotantoja voisi kuvailla: iso määrä tähtiä, hirveätä sekoilua, eikä mitään juonta. Tähän kategoriaan sopivat mainiosti ”Hei pussycat” ja James Bond-parodia ”Casino Royale”. Mielenkiintoisinta ”Hei pussycat” -elokuvassa on se, että se on Woody Allenin aivan ensimmäinen elokuvakäsikirjoitus.

Peter O’Toolen esittämä toimittaja Michael Jones on melkoinen pukki. Hänellä on tyttöystävä, mutta hän ei ole kuitenkaan valmis vakiintumaan. Jokainen kaunis nainen on lääpällään häneen, joten hän tarvitsee nyt taitavan psykiatrin apua. Ei sitten muuta kuin tohtori Fassbenderin (Peter Sellers) puheille. Tällä omituisella tohtorilla on myös ongelma, kaakattava vaimo ja ihastus omaan potilaaseen. Eräänä iltana Fassbender tapaa Jonesin baarissa ja pyytää tätä auttamaan lemmenlurituksessa ihastuksen kohteelle, mutta tulokseksi tulee vain pako poliiseilta. Seuraavana päivänä Jones tapaa naisen tohtorin ryhmävastaanotolla, jossa ihmiset kertovat mitä kummallisimmista ongelmistaan. Eikös tämä tohtorin ihastus loppujen lopuksi ihastukin Jonesiin ja tästä alkaa sekoilijoiden todellinen juhla.

Täytyy rehellisesti todeta, että tämä oli todella käsittämättömän sekava komedia. Ihmetystä herättääkin se, että tunnetut tähdet ovat lähteneet tähän hörheilyyn mukaan. En ihmettele, miksi Woody Allen oli loppujen lopuksi pettynyt lopputulokseen. Ehkä käsikirjoitusvaiheessa elokuva on varmasti vaikuttanut hyvältä, mutta Clive Donnerin käsittelyssä siitä on tullut vain pitkäpiimäinen vitsi. Näyttelijäsuoritukset ovat juuri sellaista huttua, että jopa Sellerskin inhosi myöhemmässä vaiheessa rooliaan. Ainoat asiat mitkä elokuvassa ovat positiivista ovat Tom Jonesin esittämä ”What’s New Pussycat?” ja James Bond-leffojen alkutunnareiden mestarin Maurice Binderin alkuanimaatio, joka muistuttaa turhankin paljon Vaaleanpunaisen pantterin animaatiotunnaria. Tähän julkaisuun ei ole paljoakaan panostettu, sillä kuvan- ja äänenlaatu on harvinaisen heikkotasoista MGM:n julkaisuksi.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copyright by MGM, 2004

Traileri: