STOP THE PRESS!

Intiimit tunnustukset (Confidences trop intimes)

Intiimit tunnustukset (Confidences trop intimes)Ohjaus: Patrice Leconte
Käsikirjoitus: Jérôme Tonnerre
Tuotanto: Alain Sarde
Pääosissa: Michel Duchaussoy, Fabrice Luchini, Sandrine Bonnaire, Anne Brochet
Arvio: 3/5

Ranskalaisohjaaja Patrice Leconte on tullut suomalaisille tutuksi elokuvistaan Monsieur Hire, Tyttö sillalla ja Saint- Pierren murhenäytelmä. DVD:nä ilmestynyt ”Intiimit tunnustukset” sai pariisilaisyleisön liikkeelle, sillä jo ensimmäisen viikon tulos oli yli 300 000 katsojaa.

Keski-ikäinen Anna (Sandrine Bonnaire) on tulossa keltaisilta sivuilta löytämänsä psykiatrin vastaanotolle. Soitettuaan väärää ovikelloa oven avaa verojuristi William (Fabrice Luchini), keski-ikäinen tylsän harmaaseen pukeutunut mies, joka on ihmeissään tämän oudon naisen saapumisesta yllättäen. Anna tilittää Williamille intiimejä tuntojaan, joita yleensä miehet eivät koskaan kuule. Toisaalta William ei pysty Annalle sanomaan, ettei hän ole psykiatri. Tapaamiset jatkuvat ja tilanne alkaa kärjistyä.

”Intiimit tunnustukset” on hyvää ranskalaista elokuvaa, mutta mitään mestariteosta ei tästä kannata odottaa. Tarinaltaan se on mielenkiintoinen ja simppelillä tavalla eroottisestikin latautunut draama, jossa on myös kolmiodraaman aineksia. Näyttelijäsuoritukset ovat vähäeleisen tehokkaita ja koskettavia. Varsinkin Williamia esittävä Luchini tekee onnistuneen roolin tasapaksuun elämään juuttuneena verojuristina. Elokuvan ainoa huono puoli on sen pituus. Noin kymmenen minuutin tiivistyksellä olisi saatu tarinaa tehokkaammaksi ja elokuvalle olisi voinut antaa neljä tähteä. Joka tapauksessa Intiimit tunnustukset on katsomisen arvoinen elokuva.

Intiimit tunnustukset -DVD on laadullisesti tasokas. Kuva ja ääni ovat elokuvassa erittäin hyvätasoista ja mitään suurempia ongelmia, kuten pikselöintiä, ei levystä löydy. Ekstroina tarjoillaan vain traileri ja tekemisestä kertova dokumentti, joka lähinnä käsittelee vain lavastusta. Mielellään olisin kuunnellut myös näyttelijöiden kommentteja, tai ainakin katsonut kunnollisen dokumentin, sillä juuri pelkkä lavastuksesta kertova osio ei juurikaan anna kunnollista kuvaa kokonaisuudesta.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copyright by Les Films Alain Sarde, 2004

Traileri: