STOP THE PRESS!

Rizzoli & Isles – kausi 1. (Season 1)

Rizzoli & Isles - kausi 1 (Season 1)Ohjaus: Mark Haber, Michael Zinberg, Michael M. Robin, Nelson McCormick
Käsikirjoitus: Janet Tamaro, Tess Gerritsen, David Gould
Tuotanto: Janet Tamaro, Bill Haber, Joel Fields
Pääosissa: Angie Harmon, Sasha Alexander, Lee Thompson Young, Bruce McGill, Jordan Bridges, Lorraine Bracco
Arvio: 2,5/5

Rikosdraamasarja Rizzoli & Isles perustuu dekkaristi Tess Gerritsenin luomiin romaaneihin. Se yhdistelee perinteistä amerikkalaista poliisisarjaa viattomaan ihmissuhdehömppään. Keskiössä ovat Angie Harmonin esittämä etsivä Jane Rizzoli ja Sasha Alexanderin näyttelemä kuolemansyyntutkija Maura Isles. Bostonissa asuva parivaljakko työskentelee yhdessä ja jakaa asunnon sekä ystävyyden. Päiväsaikaan työn alla ovat murhat ja illalla kumotaan lähibaarissa muutamat martinit oliivilla.

Sukupuoli tuo murhien selvittelyyn pehmeää kulmaa, mikä ei ole tahatonta, vaan tekijät ovat selvästi halunneet korostaa päähenkilöiden naisellisuutta. Isles on muodista kiinnostunut, korkkareissa kipittävä hienohelma ja vastapari Rizzoli jätkämäinen, suorasukainen italiaano. Paha poliisi – hyvä poliisi –asetelmaahan tässä yritetään tuoda esiin. Siksi on ihmeellistä, että parin välille ei synny juurikaan ristiriitoja, mikä voisi olla kiinnostava aihe ammentaa. Hämmennystä herättää myös se, kuinka helposti rikokset lopulta selviävät: 1+1 on aika nopeasti 2. Siistiä, sievää, hieman tylsää.

Mitään vikaa tästä vaniljanmakuisesta sarjasta on vaikea löytää, mutta sen saavuttama suosio aina neljännelle tuotantokaudelle asti ei ihan avaudu. Vaikka näyttelijät osaavat hommansa ja sivuosissa vilahtavat muun muassa nimet Donnie Wahlberg, Lorraine Bracco ja Bruce McGill (tuttu mm. MacGyverista), sarja ei onnistu koukuttamaan.

Ekstroissa dvd:llä kaksi dokkaria sarjan teosta sekä pilalle menneitä otoksia.

Sini Kukkonen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Warner Home Video Sweden Ab, 2011

Traileri: