STOP THE PRESS!

Marie Krøyer

Marie KrøyerOhjaus: Bille August
Käsikirjoitus: Peter Asmussen, Anastassia Arnold
Tuotanto: Signe Leick Jemsen, Karin Trolle
Pääosissa: Birgitte Hjort Sørensen, Søren Sætter-Lassen, Sverrir Gudnason, Tommy Kenter, Lene Maria Christensen
Arvio: 3,5/5

Eletään 1900-luvun taitteen Tanskassa. Tunnetun taiteilijapariskunta Marie (Birgitte Hjort Sørensen) ja Soren Krøyerin (Søren Sætter-Lassen) täydelliseltä vaikuttavaa avioliittoa varjostaa miehen mielisairaus, joka pyritään kaikin keinoin pitämään salassa seurapiireiltä. Kiltti, miehelleen uskollinen Marie on päättänyt pysyä tämän rinnalla, sillä rakkaus ei ole kadonnut minnekään ja heillä on yhteinen lapsi, Vibeke. Marie haaveilee miehensä kaltaisesta lahjakkuudesta, mutta ei ole vielä pystynyt saavuttamaan nimeä omilla töillään.

Kun Sørenin sairaus pahenee alkaen uhata naisten turvallisuutta, Marie ottaa etäisyyttä ja matkustaa lomamatkalle Ruotsiin. Uusi ympäristö tuo hänen eteensä ruotsalaisen Hugon Alfvénin (Sverrir Gudnason), säveltäjän, joka rakastuu palavasti Marieen. Tunteet käyvät molemminpuolisiksi, mutta heidän suhteensa ei voi onnistua, sillä katkeroitunut Søren ei suostu avioeroon. Hylätyksi tulemisen pelko saa lopulta aviomiehen ehdottamaan, että Marie saa pitää rakastajansa. Pidemmän päälle järjestely ei kuitenkaan toimi, ja Marie joutuu vaikeiden päätösten eteen.

Tarina pohjautuu Anastassia Arnoldin kirjoittamaan Marie Krøyerin elämäkertaan, joka taipuu varsin vaikuttavaksi elokuvaksi taituriohjaaja Bille Augustin käsissä. Rakkaudennälkä ja kaipuu itsensä löytämiseen lyövät kättä koskettavalla tavalla. Onko muiden hyvinvointi omaa onnellisuutta tärkeämpää? Miten saada oma ääni kuuluviin ulkomaailman odotusten ristipaineessa? Yhä tänä päivänä ajankohtaiset teemat tulevat iholle vailla pukudraaman pönötystä. Birgitte Hjort Sørensen on loistava valinta herkän, mutta henkistä pituutta kasvavan Marien nahkoihin. Søren Sætter-Lassen kuvaa taiten herkän mielen murtumista.

Ei lisämateriaalia.

Sini Kukkonen for smackthejack.net

Photo’s copyright by SF Film Finland Oy, 2013

Traileri: