STOP THE PRESS!

Kolmas nainen lauteilla

Kolmas nainen lauteillaLisätietoja: Sisältää 2 livetaltiointia: Tavastia 11.8.2004 ja Ratina 14.8.2004
Arvio: 3/5

Kolmas Nainen on orkesteri, joka aina välillä on kasassa, vaikka onkin hajonnut. Räikeimmin tämä kokoonpano sai palstatilaa korvatessaan erään artistin Provinssirockissa muutama vuosi sitten. Tuolloin minua hieman otti päähän bändin lavalle nousu, vaan tosiasia kuitenkin on, että enpä mitään missannut, koska olin tuolloinkin kyseisellä festivaalilla melkoisessa humalatilassa. Kolmas Nainen on tehnyt levyjä 80-luvun puolivälistä 90-luvun alkupuolelle. Ja suomirokkiahan tämä bändi soittaa itsevarmalla otteellaan.

”Lauteilla” on liveDVD, jonka höystönä tarjoillaan myös bonus-cd. Kuvamateriaalina toimivat Tavastian ja Ratinan konserttitaltioinnit elokuulta 2004. Tavastian konsertti on todella onnistunut, sen ääni on erittäin selkeä ja hyvä, se on melko hyvin kuvattu ja kuvanlaatu on terävä. Ratinan konsertin kuvanlaatu on hieman utuisempi, mutta kysehän on ulkokonsertista, joten annettakoon tämä nyt anteeksi, koska ääni kuitenkin on todella hyvää tasoa. Kappalevalikoima on laaja, leikkaa läpi bändin vuosia kestäneen uran kattavasti ja huolella, tosin molempien keikkojen biisilista koostuu melkein samoista biiseistä, Ratinan keikan ollessa kuitenkin huomattavasti lyhyempi. Lisäksi levyltä löytyy backstage-dokumentti, jossa käydään hieman läpi bändin historiaa ja käväistään myös treenikämpällä. Ja tietenkin valikoista voi kaivaa esille bändin diskografian.

Bonus-CD koostuu hittibiiseistä. Kansilehdessä lukee, että se on koottu ”best of the best”-periaatteella. Jos näin on, niin surettaa. Vaikkakin dokauksesta ja krapulasta kertovat biisit ovat osa kulttuuriamme, ei niillä kannattaisi alkaa rintaansa röyhistelemään. Osa biiseistä toimii, mutta suuri osa on vain noloa itseironiaa. Ei silti, on tämä varmasti kattava otos bändin urasta.

”Lauteilla HKI-TRE-DVD” on Kolmas Nainen-yhtyeen faneilla kyllä mannaa, ja suomirokkia kuuntelevat varmasti nautiskelevat. Hieman kuitenkin tulee sellainen olo, että eihän tämän glorifioimisessa ole mitään päätä eikä häntää. Ehkä olen väärässä…

Jari Järvi for smackthejack

Photo’s Copyright by Universal Music, 2004