STOP THE PRESS!

Kultainen medaljonki (The Medallion)

Kultainen medaljonki (The Medallion)Ohjaus: Gordon Chan
Käsikirjoitus: Bennett Joshua Davlin, Alfred Cheung, Gordon Chan, Paul Wheeler, Bey Logan
Tuotanto: Alfred Cheung
Pääosissa: Jackie Chan, Lee Evans, Julian Sands, Claire Forlani
Arvio: 1/5

Vuonna 2004 50 vuotta täyttänyt Jackie Chan on niitä harvoja hongkongilaisen tähtiä joiden leffat on tuottaneet tukuittain dollareita sekä elokuvayhtiöille että miehelle itselleen. Vuonna 1996 Bronxin hurrikaanilla rapakon toisella puolella itsensä läpilyönnyt Chan on tehokkaan liikemiesvaistonsa lisäksi melkoinen mies, sillä jokaisen leffan stuntit hän tekee itse. Internet Movie Databasen mukaan herra työstää parhaillaan kolmea elokuvaa, joten uudet elokuvat pitävät hänet kiireisenä. Nyt elokuvateattereihin ilmestyvä Kultainen medaljonki on honkkarileffoja ohjaaneen Gordon Chanin ensimmäinen ohjaustyö amerikkalaiselle studiolle.

Jackie Chan on hongkongilaispoliisi Eddie Yang, joka työskentelee yhdessä Interpolin kanssa huippurikollisen kiinni saamiseksi. Interpolin puolelta tutkimuksia johtaa melko idioottimainen Arthur Watson, jota esittää brittikoomikko Lee Evans. Eräästä temppelistä on siepattu poika, jonka tehtävänä on yhdistää pyhän medaljongin kaksi puoliskoa. Julian ”Walock” Sandsin esittämä Snakehead – niminen roisto haluaa tuon medaljongin itselleen, sillä sen avulla hänestä tulee kuolematon. Hän pakenee Irlantiin, jonne sekä medaljonki että poika lähetetään. Hän saa peräänsä Eddien, joka tapaa Interpolin agentin Nicole Jamesin (Claire Forlani), jonka kanssa hänellä on ollut aiemmin pientä vipinää. Sekoileva Watson puolestaan ei haluaisi Eddietä mukaan tutkimuksiin, mutta Eddie on asiasta toista mieltä. Kukaan ei oikeastaan aavista, kuinka haluttu tuo medaljonki on. Taistelu medaljongista on alkanut!

Chanin elokuvat ovat kerta kertansa jälkeen huonontuneet. Ihmetystä herättääkin se, että miksi niitä pitää tuoda valkokankaalle, sillä videokamaa nämä lähinnä ovat. Juoneltaan elokuva on melko lapsellinen kuten Chanin leffoilta voi odottaa. Näyttelijäsuoritukset ovat keskinkertaisia ja jopa vakiokonna Sands on ”rahat pois ja kotiin” -näyttelemislinjalla. Kultainen medaljonki ei ole yrittämisestään huolimatta hauska tai edes pikkuisen suupieliä nostattava leffa. Tästä ei mielellään elokuvalipun hintaa maksaisi.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copyright by Sony Columbia Pictures, 2003

Traileri: