STOP THE PRESS!

SMACKTHEJACKIN TÄRPIT

Jos haluat lähettää vinkin tapahtumasta, esityksestä tms, voit sen tehdä Palaute-sivun kautta. Mutta kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. HUOM! Liput tapahtumiin voit ostaa linkkien kautta.

 

Prince - Sign o the TimesPrince – Sign o’ the Times

Sign o’ the Times teki musiikkihistoriaa, ja konserttielokuva palaa nyt 30 vuotta ilmestymisensä jälkeen valkokankaille. 1987 ilmestynyt ja Princen mestariteoksena pidetty tuplalevy sai hullaantuneen vastaanoton kriitikoiden piirissä. Albumi on hyvin monipuolinen kokonaisuus ja sitä pidetään Princen kultakauden huipentumana ja toisena päätyönä, Purple Rainin ohella.

Muutamaa muusikkovierailua lukuun ottamatta Prince kirjoitti, soitti, lauloi ja tuotti koko albumin itse. Sign o’ the Times -kiertueesta tehtiin arvostettu konserttielokuva, jonka Prince myös itse ohjasi. Konsertti nähdään nyt isolta valkokankaalta teknisesti päivitettynä 30 vuotta ilmestymisensä jälkeen.

Konserttielokuva on ohittamaton tapaus ainutlaatuisen artistin faneille. Se tarjoilee 84 minuuttia täyttä energiaa ja nostaa esiin Princen suurenmoisen karisman esiintyjänä. Tapahtuma tarjoaa faneille mahdollisuuden kokoontua yhteen ympäri maailman muistelemaan Princeä ja hänen uniikkia musiikkiaan.

Finnkinon elokuvateattereissa torstaina 23.11 klo 20.
Traileri löytyy täältä.

 

 

David Hockney at the Royal Academy of ArtsTaideaarteita maailmalta: David Hockney at the Royal Academy of Arts

David Hockney’a (s. 1937) pidetään yleisesti Britannian suosituimpana taiteilijana. Hän on myös kansainvälisesti tunnettu ja hänen töidensä näyttelyitä järjestetään Lontoossa, New Yorkissa, Pariisissa ja ne keräävät miljoonayleisöjä kansainvälisesti. Hockney ei 80 vuotta täytettyäänkään osoita merkkejä tahdin hidastumisesta tai tavaramerkikseen muodostuneen rohkeuden menettämisestä.

Elokuvaan sisältyy Hockneyn syvällisiä haastatteluja ja se keskittyy kahteen suureen näyttelyyn, jotka pidettiin 2012 ja 2016 Lontoon kuninkaallisessa taideakatemiassa (Royal Academy of Arts).

Hockneyn tunnettuihin töihin kuuluvat muun muassa A Bigger Splash ja A Closer Grand Canyon. Kuninkaallisen taideakatemian taiteellinen johtaja Tim Marlowe johdattaa katsojat Hockneyn taiteeseen. Hockney kertoo Marlowen haastattelussa anekdootteja taiteilijanuransa ja elämänsä ajalta, vuonna 1963 tapahtuneesta ensimmäisestä matkastaan Egyptiin, läheisen ystävänsä Jonathan Silverin vuonna 1997 tapahtuneen kuoleman vaikutuksiin ja aina nykypäiviin asti.

Elokuva tarjoaa myös harvinaisen mahdollisuuden tutustua kahteen merkittävään, Hockneyn myöhäistuotantoa esittelevään näyttelyyn niiden kuraattoriryhmän ja taiteilijan itsensä opastuksella. Hockney on Kuninkaallisen taideakatemian jäsen vuodesta 1991, ja hänellä on kiinteä suhde instituutioon. Näyttelyjen teokset on tehty nimenomaan galleriatiloja varten. Se tekee näyttelystä ainutlaatuisen.

Finnkinon elokuvateattereissa maanantaina 4.12. klo 17.30 (Hki, Tre, Tku, Jkl, Kuopio, Oulu), tiistaina 5.12. klo 15 (Hki, Tre, Tku sekä Omena Lounge).
Traileri löytyy täältä.

Young MarxNT live: Young Marx

Richard Beanin ja Clive Colemanin näytelmä.

Rory Kinnear (The Threepenny Opera, Penny Dreadful, Othello) näyttelee Marxia ja Oliver Chris (Twelfth Night, Green Wing) Engelsiä Richard Beanin ja Clive Colemanin uudessa komediassa. Nicholas Hytnerin ohjaama esitys tulee suorana Lontoon The Bridge Theatre -teatterista, ja sen tekijätiimi kokoaa yhteen Broadwayllä ja West Endissä menestyneen One Man, Two Guvnors -hittikomedian tekijät.

On vuosi 1850 ja Euroopan pelätyin terroristi piileksii Dean Streetillä Lontoon Sohossa. Rahaton, levoton ja kiimainen 32-vuotias vallankumouksellinen on kiihkeä yhdistelmä älyllistä terävyyttä, herjaavan satiirista nokkeluutta sekä lapsenomaista tunneälyn puutetta.

Velkojat, vakoojat, kilpailevat vallankumouksellisryhmät sekä kauniin vaimon potentiaaliset viettelijät parveilevat ympärillä kuin korppikotkat. Kirjoittaminen on jumissa, avioliitto kaatumassa, Engels epätoivoinen ystävänsä hukkaan menevästä neroudesta – ainoa toivo on työpaikka rautateillä. Kaupungista ei kuitenkaan löydy paremman ryyppyillan isäntää kuin Karl Heinrich Marx.

Englanniksi; myös tekstitys englanniksi.

Finnkinon elokuvateattereissa maanantaina 11.12. klo 18.
Esittely löytyy täältä.

The Three Tenors ChristmasKolme tenoria – joulukonsertti

Kolme maailman upeimmista tenoriäänistä vie sinut joulun taikaan ensimmäisessä joulukonsertissaan Wienissä vuonna 1999. Maailmankuulu trio esittää klassisia joulukappaleita.

Kapellimestari Steven Mercurio.

Esitykset Finnkinon teattereissa tiistaina 19.12. klo 18.00 Helsingissä (Kinopalatsi), Espoossa (Sello VIP ja Omena Lounge), Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa, Tampereella (Plevna) ja Turussa. Lisäksi Helsingissä Korjaamolla sekä marras- ja joulukuun aikana myös Alavus, Haapamäki, Huittinen, Hyvinkää, Ivalo, Jalasjärvi, Joensuu, Jämsä, Kauhava, Kouvola, Lahti, Laitila, Loimaa, Rauma, Sastamala, Savonlinna, Somero, Tammisaari, Varkaus ja Ähtäri.

Traileri löytyy täältä.